7 juni 2011

Kritik mot kommunalt ägda loppisar

Jag kan inte låta bli att berätta om när jag var inne i den kommunala återvinningsaffären i stan där jag bor och gubben som är "överhuvud" kom och frågade på sin nasala västerbottensdialekt:
- "Har du hitta' nå' fynd än?"
Då kunde jag inte hålla mig utan sa på min tuffa norrbottensdialekt:
- "Då måste du sänka priserna först".
Då blev gubben tyst. Han försökte desperat visa upp ett fynd för mig i affären, som för att motbevisa att dom minnsann inte sätter överpriser. Till slut hittade han en fuuuuuuuul, spräckelmönstrad soffa från 80/90-talet. En sån soffa som man kanske dumpar i stugan eller skänker till fritidsgården. Men till och med den hade överpris och jag kommenterade bara att det inte var min smak.

På en kommunalt ägd återvinningscentral, där sakerna har skänkts, lokalen tillhör kommunen och stor del av personalen betalas av Försäkringskassan, kan man inte ha högre priser än hos en antikhandlare som köpt in sina sakerna och som betalar både löner och lokalhyra. Det är vad jag tycker i alla fall. Och jag är inte ensam om min kritik om återvinningsbutikens fantasihöga prissättning, kolla in Supermammans blogginlägg.

Skellefteå Kommun har tidigare fått mycket kritik för att dom konkurrerar med lokala affärsverksamheter inom alla områden, så jag är inte förvånad över nånting längre. Jag tror dom hamnade på den skämmiga platsen 285 av 290 när det handlade om kommunal affärsverksamhet.

Återvinningscentralen Solkraft Rondellen i Skellefteå får en svag 1:a i min betygsbok över loppisar. Hade det inte varit för deras bokavdelning så hade dom fått en nolla i betyg.

8 kommentarer:

 1. Var finns FB-tummen när man behöver den???! Väl talat, en kör med hejarop, klappar och busvisslingar dånar i bakgrunden :-) Problemet är att cheferna/prissättarna sitter och googlar priser som saker bjuds ut till på nätet, dom har ingen koll på vad de säljs för, likaså finns det i deras värld inget som heter "skick", en "antikvitet" är en antikvitet :-))

  SvaraRadera
 2. Jag vet. På Kupan i Skellefteå har dom stora problem med just det där med "skick". Trasiga eller skabbiga saker kan INTE ha samma pris som nått som är i perfekt skick. Men det förstår dom inte.

  SvaraRadera
 3. Håller helt med föregående två talare! Har själv varit arg i tidigare blogginlägg, fast då på de annordnade engångs/åtekommande loppisarna, typ Loppis i Jämjö Folkets Hus och så är det värsta antikmarknaden. FNYS!

  SvaraRadera
 4. Bästa inlägget jag läst i bloggvärlden på ett bra tag! Gilla tokmycket! Word!

  SvaraRadera
 5. En till kommentar, denna mening fick mig att asgarva, för jag ser detta i mitt huvud och HÖR dialekten...Fd norrbottning som jag är...
  "gubben som är "överhuvud" kom och frågade på sin nasala västerbottensdialekt:
  - "Har du hitta' nå' fynd än?"

  SvaraRadera
 6. Jag är glad över att se att det finns andra än jag som reagerar.
  Och jo, nog låter västerbottningarna väldigt roliga när dom blir riktigt, riktigt nasala. Det är väldigt roligt att härma dom.

  SvaraRadera
 7. Anonym12/6/11

  Hej

  Har varit där en gång och aldrig mer alldeles för dyrt

  kram kicki

  SvaraRadera
 8. Jag håller med dig. Jag går bara dit och kollar böcker ibland.

  SvaraRadera