4 september 2011

Kaskad från Lidköping

Min snälla morbror och hans fru kom förbi med två av mina fyndkartonger och min glassmaskin. Det tar aldrig slut på saker. Det var bara att sätta igång direkt med en omstrukturering i köksskåpet, för det är lite trångt.

Den här skålen kommer från ALP, dvs Aktiebolaget Lidköpings Porslinsfabrik. Serien heter 'Kaskad' och den har nr 2 djupstämplat undertill. Det har pratats om att Stålhane skulle vara formgivaren av serien, men när allt är osäkert då brukar jag strunta i informationen.



Rörstrand blev uppköpta av Lidköpings porslinsfabrik redan 1932 och flyttades då från Göteborg till Lidköping. Man ändrade fabrikens namn till Rörstrand och ALP fanns kvar som ett eget märke inom koncernen. På 40-talet slutade man med Lidköpings-stämpeln, men det verkar som att ALP-stämpeln överlevde rätt länge eftersom det här osar 50-tal.



Den här skålen hittade jag hur som helst för en tjuga på en bakluckeloppis. Ett fynd tycker jag. Gud vad jag och mamma fyndade på den loppisen. Och hela tiden låg vi steget före en uppköpare så att han inte fick med sig någonting. Vi proppade bilen med saker och han gick omkring tomhänt. Hehe. Elak som jag är, så roas jag av sånt här "nå så jävulskt".



Foto © AL

3 kommentarer:

  1. snygg, vilket klockrent femtiotalsmönster!

    SvaraRadera
  2. Så snygg! Och jag håller med dej om känslan när man hittar nått före uppköparna. Enda chansen att hitta nå fynd....

    SvaraRadera
  3. Den var riktigt, riktigt snygg! Och jag kände även jag hur ett riktigt elakt "moahaha" skratt bubblade i strupen!

    SvaraRadera