20 september 2012

Porslin från Bavaria

Hittade bilder från juni som aldrig blivit insatta. Förmodligen för att jag glömde ta en bild på fyndet framifrån. Men jag tror nog ni förstår vad det är ändå. Den här karotten är ett av syrrans fynd och ingår i en serie från tyska Z & Co i Tirschenreuth, Bavaria. Jag har försökt att googla efter formgivarinformation, men jag har inte kommit så långt i mina sökerier. Antar att Flammen och Feuerfest har nått att göra med att karotten är värmetålig.
 Sedan tidigare har syrran både kaffekanna, sockerskål och gräddsnipa. Rent logiskt borde det alltså finnas andra saker i serien, som ex mattallrikar, kaffekoppar och -fat. Vi får väl se om hon någon gång hittar mer av porslinet.Foto © AL

11 kommentarer:

 1. Flammen- und Feuerfest betyder flam- och eldfast, dvs ett slags ugnsfast porslin precis som du säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser, precis vad jag trodde.

   Radera
 2. Vad kul att se delarna - precis min smak! Tänker på Bellis! Jag har nog en kaffekopp i serien! som jag har satt ett värmeljus i. Har hoppats åxå på att hitta flera delar,,Efter att att sett dessa här, så känns de aldeles rätt att spana efter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker också på Bellis. Tror att syrran hittat alla i västergötland. Men det får hon svara på själv när hon är tillbaka från resan.

   Radera
 3. Snygg. Mycket Bellis över den som sagt :)

  PS första ordverifieringen misslyckades, men jag ska inte ge upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe :-) Det är bra att du kämpar på.

   Radera
 4. Ja verkligen Bellis vibbar på denna dekor. Väldigt fin.

  SvaraRadera
 5. Håller med övriga talare, känns väldigt mycket Bellis - vilket såklart betyder att jag tycker att den är jättefin! Och precis som med Bellis så är det kombinationen av fina former och söt dekor som man faller för.

  SvaraRadera
 6. Anonym5/10/13

  jag har delar i denna serie, har mailat er / Emma

  SvaraRadera
 7. Anonym22/10/13

  Jag har skickat bilder till er mail. /Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska meddela syrran. Vi kollar inte vår mail så ofta så du får ha tålamod med oss. :-)
   /A

   Radera