23 september 2012

Nyputsat cigarettetui

Så roligt det är att putsa silver!
Speciellt när saken man putsat har varit kolsvart av skit. Det här cigarettetuiet fick jag för över 15 år sedan och jag har alltid antagit att den har varit gjort av någon skrotmetall eftersom den var så svart. Ädla metaller brukar ha ett blänk i sig även om det är smutsigt. Missförstå mig inte, jag gillade etuiet även om det såg ut som skrot. Jag gillar saker som ser ut som att dom varit med ett tag.
Av en slump så provade jag putsa etuiet eftersom jag gillar att putsa saker. Och swisch swosch, plötsligt låg där en skinande sak med en nysilverstämpeln Prima ALP Import. Surprise! Jag är fortfarande förvånad. Jag fick till och med insidan ren, och det var inte picknick ska jag säga er. Hädanefter putsat jag allt som kommer i min väg.

Foto © AL

5 kommentarer:

 1. Visst är det kul när det syns att man rengör.... Det visade sig ju vara en riktigt stilig tingest under det svarta. Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 2. Åh, den var riktigt, riktigt jättefin! Välkomponerade bilder också :)

  SvaraRadera
 3. Jag minns att jag tyckte det var väldigt roligt att putsa redan som barn. Gillar också att se hur det växer fram något vackert.
  Väldiggt fint etui.

  SvaraRadera
 4. Anonym28/9/12

  Lite tveksam t. cigaretterna.....i min värld är det där ett läppstiftsfodral! Men jag vet ju inga mått å andra sidan :=))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har använts till cigarettfodral, så mycket vet jag. Det luktade dessutom gammal fimp när jag putsade bort smutsen. Har sett ett platt fodral med samma mönster som även det var cigarettfodral. Om det ursprungligen varit läppstiftsfodral så har det nog aldrig använts dom det.

   Radera