16 september 2012

Utökning av Sunflower-samlingen

Jag anar att det finns lika många som gillar Göran Wärffs ljushållare/-stake/-lykta 'Sunflower' som det finns dom som ogillar den. Det är väl därför man fortfarande hittar lyktan för 5 och 10 kr/st. Dom har inte hamnat i överpristräsket än.
Om ni tillhör tvivlarna, prova att tända ett ljus i en lykta och se hur otroligt vackert det skimrar. Själv tillhör jag inte den tvivlande skaran.  Jag är frälst sedan länge. Att jag gillar 'Sunflower'  beror mycket på att jag är uppvuxen med dessa lyktor.

Den sista tiden så har samling utöktas med två små på 6,5 cm (nr 97121), en mellanstora på 9 cm (nr 97127) och en bärnstensfärgad på 10 cm (nr ?). I min samling finns även flera på 13 cm (nr 97128) och 18 cm (nr 97129). Dom bärnstensfärgade lyktan ser man sällan och jag var riktigt nöjd när jag hittade den. Riktigt nöjd.
Det jag nu skulle vilja hitta är en 'Sunflower'  på 28,5 cm. Och jajamen, lyktan finns i den höjden, men hittills har jag bara sett den på bild och inte i verkligheten.

Edit: Efter fotograferingen dök ytterligare en 9-centimetare upp.Foto © AL

5 kommentarer:

 1. Jag gillar också dessa riktigt mycket. har köpt på mig ett gäng på loppisar för typ 10-20 kronor stycket.
  Har storlekarna ca. 19cm, 12cm, 2 st. 10cm, 5cm.

  Härligt att ha dem i en grupp och tända dem, blir ett jättefint sken. Jag har även en stor samling snöbollar också från Kosta.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är dom fina! Är också uppvuxen med dom och har såklart köpt på mej några stycken. Dom som fanns i mina föräldrars hem är så klart borta sen många år så då blir det att köpa nya:).Jag såg faktiskt en hög idag, den kan nog ha varit 25-30 cm hög, men nåt loppispris var det inte på den, 175:- skulle dom ha. Hoppas du hittar en till bättre pris:)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte själv några sådana, men jag är helt övertygad om att det är en vacker ljuslykta när det brinner ett ljus där i. Är den brun eller röd? Oavsett så ser den grym ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är rödbrun :-) Som mörk bärnsten. En riktigt fin färg.

   Radera
 4. Anonym3/7/16

  Har sett den höga ljuslyktan säljas för mellan 500-1000 på tradera

  SvaraRadera