9 september 2012

Orange ficklampa

På tal om plast. Den här ficklampan från Balloon hittade jag på en loppis förra veckan. Den ska få komma med mig hem båda för att designen är snygg och för att jag behöver en ficklampa i köket. Det jag tycker är intressant med plast är att det är design som har nått ut till alla hem, oavsett hur fattig eller rik man var. Det spelade ingen roll om man var fabriksjobbare eller fabriksägare, alla köpte samma praktiska plastsaker.

Plast är rätt demokratisk när man tänker efter, men även en stor hälso- och miljöbov. Ur ekologisk synpunkt är jag plastmotståndare och försöker verkligen att inte köpa nya saker i plast. Det är då det är så bra med loppis. Både för miljön, det estetiska, plånboken och så givetvis för jakten. Jag föredrar att jaga fynd, inte älg.
Köper jag plast så är det för att det inte finns något annat alternativ, som tex tandborsten. Eftersom jag inte har några ambitioner att sitta och tälja träpinnar och binda borst till egenproducerade tandborstar eller, gud bevars vad äckligt, köpa en begagnad, så måste även jag gå till affärn och köpa plast.Foto © AL

3 kommentarer:

  1. Plastic fantastic! Fin lampa!

    SvaraRadera
  2. Vi tänker precis i samma banor. Vissa saker går inte att undvika att köpa, som ditt exempel med tandborsten. Det är mycket klimatsmart att köpa begagnat. :)

    SvaraRadera