10 september 2012

Strykjärnshållare

Det är inte så konstigt att mamma tänkte på mig när hon såg den här strykjärnshållaren. Förutom att den är producerad i Västerbotten av G. Nordahl, så är det ju precis vad en sömmerska med "smak för allt som är retro" behöver i sin arbetslokal.
Fast jag undrar om något av mina moderna strykjärn passar in i 50-talsformen. Jag får helt enkelt köpa ett gammalt strykjärn (med svartvitmönstrad tygsladd) och hänga upp allting på väggen. Inte för att jag behöver ännu ett strykjärn, utan mer som en installation.

Om någon undrar om dom medföljande skruvarna var kvar, så är svaret nej.

Foto © AL

6 kommentarer:

 1. Helt underbar.
  Extra roligt är ju att förpackningen är kvar.

  SvaraRadera
 2. Oj! En pryl jag inte ens visst fanns! Och så snygg!

  SvaraRadera
 3. Åh, sååå läcker!!! Hoppas att nutidens järn passar. "En ny tjänare till er tjänst" är ju bara så roligt. x:tra eloge till din mor, för hennes blick för vad som man bara måste ha.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin grej! Tur att det fanns beskrivning med, undrade just på 1:a bilden hur de hade tänkt :)Strykjärnet ser ut som min mammas, som hon fortfarande använder, gammal kvalite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att hon fortfarande använder sitt gamla strykjärn. Jag kan tänka mig att kvaliteten är tusen gånger bättre än dagens plastskrällen (jag är på mitt 5:e strykjärn själv). Jag ska verkligen försöka hitta ett liknande strykjärn, bara för att dom är så fina.

   Radera
 5. Smart och snygg! Hoppas du hittar ett passande strykjärn!

  SvaraRadera