30 september 2012

En vinbärsburk att fylla

Det här vädret (det regnar idag) gör verkligen ingen inspirerad. I alla fall inte mig. Det är då man önskar att det skulle finnas någon supertrevlig loppis att gå till. Istället blir det till att stöka runt i hemmet och försöke ordna upp i röran.
Dagens fyndvisning blir en 'Pomona'-burk från Arabia. Om jag förstått saken rätt så är burken formgiven av Ulla Procopé, medans vinbärsmönstret är gjort av Esteri Tomula. Stämpeln 3-71 förmodar jag betyder mars 1971. Ett riktigt bra fynd. Är det nu man borde prova på att göra vinbärsmarmelad så man kan fylla burken?

Foto © AL

5 kommentarer:

 1. Ja de är fina dessa burkar. har själv aldrig hittat några till vettiga priser.

  SvaraRadera
 2. Är den ovanlig? Aldrig sett den förut men den är fantastiskt snygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen aning. Jag märkte när jag surfade att dom andra mönstrena dök upp oftare, så den har kanske inte varit lika populär. Men fin är den.

   Radera
 3. Gillar de här burkarna mer och mer! Fyndade en med apelsiner i början av sommaren och tänkte först ge bort den, men nu vill jag snarare ha fler! Den här med vinbärsdekoren var väldigt snygg!

  SvaraRadera
 4. Jag har sett den här dekoren rätt mycket. Eller så tror jag det bara för att det fanns en sån hos min mormor och morfar när jag var liten. Mina föräldrar har en med blåbär och den är för mig mycket förknippad med strösocker, för det är vad det alltid funnits i den på bänken i köket. :)

  SvaraRadera