4 september 2012

Lite mer Rörstrand i köksskåpet

Om man inte tycker att Gefle eller Gustavsberg med guldfärg duger att äta på, då får man ta Rörstrand istället. Kanske en 'Bimbo'-assiett? Jååå tack. I mitt hem och köksskåp är alla 'Bimbos' välkomna (ja, till och med dom mänskliga).Sedan hittade jag en djuptallrik med okänd dekor och endast ett nummer stämplat på undersidan. Även den hamnar i min samling. En 50-talare kan jag tänka mig.

Och så en liten lockask som både är dekor- och namnlös. Nr 591 = Första halvåret 1959. Väldigt användbar. Passar till många serviser. Hej och välkomna alla Rörstrandare.

Foto © AL

8 kommentarer:

 1. Bimbo är väl en sån där servis som ganska många vill ha. "Nya" Berså, liksom. Har dock aldrig sprungit på den, efter sju år.
  Sådana askar har jag också lyckats missa. Smörask är faktiskt praktiskt, istället för att ha smöret löst i folien ramlande runt i kylskåpet. Nu FINNS det ju nya i plast och glas, men jag ska ha en gammal!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vad jag tänkt på, att Bimbo har blivit den nya Berså. Kanske för att Berså är så dyr och svår att hitta.

   Radera
 2. 591 betyder att den är tillverkad första halvåret 1959 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, just det, så var det ju man tolkade stämplingen. Bra du påminde mig, då ska jag kolla även den andra tallriken.

   Radera
 3. Bimbo hade vi hemma i mitt föräldrahem. Så förutom att den är sååå snygg så ger den mig positiva minnen. Dock svår att hitta tycker jag....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan jag hålla med om. Och hittar man dom så är dom antingen i dåligt skick, dyra eller både och.

   Radera
 4. Jag åt på Bimbo hela min barndom, men ser de sällan på loppis nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värsta fintallriken att växa upp med.
   Själv fick jag äta på trista Stavanger Flints olivgröna tallrikar. Mamma har fortfarande kvar dom. Dom är oförstörbara tror jag. Precis som kackerlackor skulle Stavanger Flints tallrikar vara kvar på jorden när allt annat försvunnit i ett atomvapenkrig.

   Radera