10 juli 2012

Äldre glasburk

Även syrran hittade en lockskål i gröntonat glas, om än i annan stil och storlek. Fast man kanske ska kalla det för burk snarare än lockskål. Om min skål var gjord för hårnålar odyl, så är den här menad för större saker som bomullstussar. Jag skulle nog placera även den här i 1930-/40-talet. Hade inte lillasyster hunnit före då hade den här burken fått åka norrut med mig. Men man kan inte vara först och stört hela tiden...

5 kommentarer:

 1. Den var snygg. Har inte sett den tidigare.

  SvaraRadera
 2. Grönt glas är min nya hangup och de här burkarna du visat nu är helt underbara! Just en sådan som den i det här inlägget såg jag i en Blocket-annons här i Stockholm för ett tag sen, säljaren ville ha 300 kr för den och det var väl inte riktigt ett pris jag var beredd att ge. ;) Men snygg som attan är den!

  SvaraRadera
 3. Jag har sett en karaff som ser likadan ut. Finns på en loppis och har funnits där ett bra tag nu.

  SvaraRadera
 4. Trillvippa: Jag har nog sett din fina gröna samling på bloggen. Det är speciellt med glas i den här färgen. 300 kr för burken? Men det var väl ändå lite i överkant. Är det vad man kallar för Stockholmspriser? Syrran hittade sin på Erikshjälpen i Vänersborg för nån tia. En loppis vi för övrigt rekommenderar varmt (trots att det finns en antikaffär i närheten som får förtur på allt fint).

  Den där karaffen som Jan sett på loppis kanske vore nått för dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 300 kr för burken var överdrivet till och med för att vara Stockholmspris tycker jag. ;) Tror inte att den säljaren hade så bra koll på prisbilden faktiskt.
   Och karaffen blev jag klart nyfiken på!

   Radera