12 september 2012

Kaffetåren det bästa är

Tror ni den här ska åka med mig hem? Jo, tänk för att den ska det. Den ska jag ha som dekoration i mitt kök och även använda som pannlappshängare.



Fast det blir knappast dom här pannlapparna som kommer att hänga där. Dom är för stora. Jag hade nog mer tänkt mig några av dom gamla, virkade pannlapparna, dom som är för små för att användas men fina att titta på.



Foto © AL

4 kommentarer:

  1. En hemtrevlig retrodetalj! Här ser man dåtidens betydelse för kaffetdrickandet, Kaffepannans centrala punkt och krokar för ordning och reda. Fulländat blir det just med virkade pannlappar.Verkligen personligt.
    Mina krokförsedda svarta katter skapar ordning för mina nyckar,,,

    SvaraRadera
  2. Pannlappar? Jag har missat något här inser jag. Är det grytlappar som man har till kaffepannan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förmodligen är det norrländskt el norrbottniskt (kommer ju från Kalix ursprungligen) att säga pannlapp istället för grytlapp. Jag är så van att säga pannlapp att jag inte ens tänker på att det skulle vara konstigt i andra delar av landet.

      Radera
  3. Åh, vad glad jag blir när nån använder gamla hederliga ord och uttryck-pannlapp! Så klockrent ord det är. Tänker inte själv på att man använder ordet... Vi hade väl stekpanna i norr och stekgryta i söder....

    SvaraRadera