14 september 2011

Bloggutmaning: Köksskåp

Temat för en del bloggare idag är innehållet i köksskåpet. Och efter lite trixande med en ovillig kamera utan blixt och en klotlampa från 70-talet så lyckades även jag ta lite bilder, om än korniga, i det obefintliga ljuset. Det är höstgrått i Västerbotten och mitt skåp är raka motsatsen till ett vitt standardskåp, vilket gav mig svårigheter med ljuset.Så här ser det alltså ut. Mitt skåp är faktiskt så snyggt att det får vara med på bild även från utsidan. På insidan är det ordnat efter hur ofta jag använder sakerna. Farmors servis högst upp och vardagsporslinet längst ner. Regeln är 1 in, 1 ut. Det som inte ryms i skåpet ges bort eller hamnar i kartonger i väntan på loppisar. Osentimentalt och praktiskt.
Alla plastsaker har jag stuvat in i skåpet under diskbänken och alla ljuslyktor/-stakar har hamnat i "svalen", dvs hörnskafferiet. I köksskåpets underdel har jag torrvaror och köksapparater, så det är inte speciellt intressant att visa på bild. Men jag kan lova er att det är lika bra ordning där.Närbild på dom färgglada glasen.
Övre raden: Bellman från Skruf glasbruk - Johansfors glasbruk - Björn från Reijmyre glasbruk - Vineta från Gullaskruf glasbruk
Nedre raden: 361 från Gullaskruf glasbruk - Rhapsody från Orrefors glasbruk - Åseda glasbruk - G42/51 från Gullaskruf glasbruk - Ultima Thule från Iittala


Foto © AL

9 kommentarer:

 1. Fullkomligt älskar ditt köksskåp! Har ett liknande som liksom köket är under renovering men det ska in sen när allt är klart. De sväljer ju otroligt mycket saker!

  SvaraRadera
 2. Å, så du har också Rhapsodyglas! Mina har jag inte fått in i något skåp än. Får ta och stuva om...

  SvaraRadera
 3. Både jag och syrran har sherry-glasen (12,5 cm). Jag är så rädd om dom att dom knappt används...

  SvaraRadera
 4. Ojojoj, vilket snyggt skåp! Och innehållet också såklart.

  SvaraRadera
 5. Fint för ögat och bra för själen att se så mycket vackert.

  SvaraRadera
 6. vackert skåp, vackra saker inuti det och stämningsfulla bilder! jag ska ta mig i kragen och ta bilder på innehållet i köksskåpen själv..

  SvaraRadera
 7. Vackert skåp! Och insidan ger mig fladder i magen av lycka, så mycket fint!

  SvaraRadera
 8. Christin17/9/11

  Fint skåp och fint innehåll.

  SvaraRadera
 9. Jag älskar mitt skåp!

  SvaraRadera