10 augusti 2009

Diverse glas

Jag har hittat lite saker på loppis. Göran Wärff:s 'Sunflower' och saker från Gullaskruf, både 'Isi' (den stora varianten) och 'Vineta'. Dom finns överallt och förmodligen är det bara jag som uppskattar dom. Den lilla blå vasen har jag inte forskat nått om än.


Foto © AL

7 kommentarer:

 1. Nä, du är inte ensam om att gilla ISI i alla fall, men det verkar som om vi som gillar dem är spridda över hela landet...vilket ju är bra när man ska handla dem billigt :-)
  Jag hittar dock mest klara och gröna precis som du, röda och oranga verkar vara ovanliga, det verkar förresten gälla Gullaskruf generellt!

  Jag skulle gissa Gullaskruf på den Petrolblå vasen med...

  SvaraRadera
 2. Jag gissar samma om den lilla vasen. Jag tror knappt jag har sett en röd Isi nån gång. Jag tror jag har sett nån lila-aktig, men annars är det bara klart och grönt. Du har definitivt rätt i att det röda glaset är populärast. Av allt Gullaskruf jag hittat så är bara 1 sak röd.

  SvaraRadera
 3. Samma här, en sån ljuslykta...jag har 2 st ISI i petrolblå, samma som räkskålen LK90 och den vasen på bilden, sen har jag en klar med blåtonad glasmassa. Om du kollar på PES finns bilder på röda, lila och lite andra ISI.

  SvaraRadera
 4. Även den lilla blå är från Gullaskruf. Det är ett blomglas ur serien 351, som är formgiven av William Stenberg.

  SvaraRadera
 5. Vad snäll du är cjf som ger mig information. Väldigt gulligt. Jag känner mig som världens lataste fyndare som inte hittar informationen själv utan får allt serverat. Roligt att det var William, för jag tror inte jag har nått av honom.

  SvaraRadera
 6. Ingen fara, det är bara kul. Men kommentarformatet är lite knöligt, det hade kanske varit en god idé att lägga lite frågor på PES nån gång ibland, hint hint... ;)

  SvaraRadera
 7. Det för att eliminera eventuell spam som jag gjort det knöligt. Jag fick ta det onda med det goda, eller hur man nu säger. Jag lär nog dyka upp på PES med nått otyg till glas som jag inte fattar vad det är.

  SvaraRadera