10 augusti 2009

Rörstrands Bimbo

Hittade 4 oanvända tallrikar av modell Bimbo från Rörstrand. Jag har aldrig varit med om att hitta så blankt porslin med perfekt dekor. Dom har nog bara stått i ett skåp. Använda har dom inte blivit.


Foto © AL

6 kommentarer:

 1. Ingrid10/8/09

  Ååååååå så fina!!

  SvaraRadera
 2. Jag har ju ganska många av dem, mer än dussinet av alla delar, även te- och kaffekoppar, och det är inte många av dem som är perfekta, kanske 20% är i sånt toppskick! Kul att hitta nästan oanvända grejer!

  SvaraRadera
 3. Speciellt tallrikar. Dom brukar ju alltid vara mycket välanvända eller så har nån dåre använt diskmaskinen och förstört mönstrena.

  SvaraRadera
 4. Jepp, diskmaskinerna och diskmedlen förr var hårdhänta mot grejerna. Idag kan du utan problem köra Bimbo (och de flesta andra tallrikar med dekoren under glasyren) i diskmaskinen, har ssjälv testat ganska mycket, har ju haft den i flera år.

  Problem uppstår när du har en dekor som är målad utanpå glasyren som en del Gustavsbergsporsin (Berså, Ribb, Tahiti mfl) eller om du har grejer med guldkant. Värmespänningar kan också vara ett problem på vissa typer av gods som flintgods (en del av Gefles porslin framför allt) = krackeleringar.

  SvaraRadera
 5. Har märkt det där med Gefles porslin och krackeleringar. Tur att jag mest sparar på Rörstrand då... hehe

  SvaraRadera
 6. Bimbo är verkligen så läckert.
  Vill ha.

  SvaraRadera